All time high for byggevareindustrien

Optimismen på full fart tilbake i byggevareindustrien hvor omsetningen nådde all-time-high i mars måned.

Byggevareindustriens salgsstatistikk for mars viser fortsatt solid vekst. Omsetningsøkningen var på 9,4 prosent justert for prisstigning. Nivået representerer all-time-high for marsmåneden så langt tilbake som 2006.

– Fjorårets marsmåned kunne også viset til sterke tall med en vekst på hele 21 prosent i forhold til året før, og årets mars ligger dermed over 30 prosent høyere enn 2010, kommenterer adm. direktør Øyvind Skarholt i Byggevareindustrien som månedlig utarbeider sin innenlandske salgsstatistikk.

Veksten til industrien i mars i år ligger imidlertid en god del lavere enn for byggevarehandelen. Dette forklarer Skarholdt med at byggevarehandelen i mars i fjor registrerte en langt svakere vekst enn industrien som i år gjør seg gjeldende når vekstprosenten skal regnes ut.

Byggevareindustrien salg etter året tre første måneder viser en vekst på 15,4 prosent justert for prisstigning.

– Dette er gode tall som viser at det for tiden går bra for byggevareindustrien, og alle typer av produsenter melder tilbake at de er fornøyde med situasjonen. Det virker som det for tiden gis et ekstra bidrag til et stigende marked, fremholder Skarholdt som opplyser at medlemmer nå rapporterer om at de for inneværende år legger nye 5-7 prosent vekst opp på budsjettene som stort sett ble utarbeidet i fjor høst.