Støp av betongtunnel på Møllenberg

NCC planlegger å gjøre første støp i bygge gropa på Møllenberg i Trondheim onsdag 25. april.

Det blir første del av gulvet i betongtunnelen som støpes først. Det er omtrent 50 billass med betong som skal leveres på en 15 timers økt, noe som vil medføre ekstra trafikk til anleggsområdet, melder vegvesen.no.

Den første dagen skal det støpes 230 kvadratmeter bunnplate i vegtunnelen. Denne bunnplaten er til dels inne i bergtunnelen. Dette er første støp i en betongtunnel produksjon som vil pågå frem til august 2013.

Betongen leveres av NorBetong AS og dem skal koordinere kjøringen sin, slik at bilene først kommer når de trengs og ikke slik at det blir kø av betongbiler i området. Arbeidet skal starte rundt kl. 7 om morgenen og til vanlig vil dem bli ferdige til rundt kl. 19 på kvelden. Men akkurat denne første støpen er ekstra stor. I tillegg er det jo den første støpen og litt startproblemer er vanlig. Arbeidet denne dagen vil derfor måtte holde på til kl. 21-22 om kvelden. Entreprenøren er nødt til å gjøre ferdig en støp som dem har startet med. Dessverre kan ting skje i løpet av så mange timer som forsinker arbeidet, men i hovedsak skal dem være ferdige kl. 19.

Betongbilene og pumpa blir stående i Gamle Kongeveg i den første perioden, altså ut dette året. Når mye er støpt ferdig og arbeidet har kommet lenger nord i bygge gropa skal betongen leveres inn på anleggsområdet via Innherredsveien. Betongtunnelen er planlagt ferdigstøpt høsten 2013.