COWI signerte storkontrakt med VEAS

– Dette er et viktig oppdrag for COWI, sier Egil Bøckmann, divisjonsdirektør i COWI.

– VEAS er i forkant når det gjelder teknologi, hvilket gjør oppdraget ekstra interessant for oss. Kompetente kunder med høye ambisjoner er viktig for å utvikle egen kompetanse. Vi skal levere rådgivertjenester innen bygg og anlegg, logistikk, prosess, VVS, rør, elektro/automasjon og geologi; med andre et bredt flerfaglig prosjekt, med behov for både bredde- og spisskompetanse. VVS-oppgavene skal vi løse sammen med Erichsen & Horgen, mens NGI er underkonsulent innen geofag, sier Bøckmann.

VEAS, som står for Vestfjordens avløpsselskap, er Norges største kloakkrenseanlegg, det renser avløpsvann fra en befolkningsmengde på 560 000.

Lillian Ovell er regionsjef for divisjon Vann.
–Selv om det er slik i COWI at samtlige tjenester er tilgjengelig fra alle våre kontorsteder, er det naturlig at det utvikles spesialkompetanse enkelte steder. I Fredrikstad, hvor vi er ca 200 medarbeidere, jobber nesten halvparten med vann- og avløpsrelaterte oppdrag. For tiden har vi også et stort oppdrag knyttet til utvidelsen av det andre store avløpsrenseanlegget i Oslo, Bekkelaget Renseanlegg, sier hun.