Peab kjøper 50 prosent av Radisson Blu Resort i Trysil

Peab går nå inn på eiersiden på hotellet Radisson Blu Resort Trysil hvor SkiStar har vært deleier med 45 prosent siden 2010. Peab og Skistar vil nå eie halvparten hver.

Fra før eier Peab og Skistar 50 prosent hver av Park Inn Trysil Mountain Resort.

Felles drift
Jørgen Hals, direktør i Peab Eiendomsutvikling, sier kjøpet er basert på et ønske om å utnytte de stordriftsfordelene som ligger i å drifte de to hotellene sammen.

– Vi ser at dette er en hensiktsmessig eierkonstellasjon nettopp i Trysil, og det er basert på forretningsmessige vurderinger, sier Jørgen Hals, direktør i Peab Eiendomsutvikling.

Daglig leder i Skistar Trysil, Helge Bonden, mener oppkjøpet vil gi synergieffekter og komme kundene til gode.

– Vi har gode erfaringer fra samarbeidet med Peab i Trysil, og vi ser positivt på å få inn en solid, langsiktig eier, sier Helge Bonden.

Hotellerfaring
I 2009 kjøpte Peab det tidligere Estatia Resort som bygningsmessig ble stoppet av banken i desember 2008. Park Inn Trysil Mountain Resort åpnet i desember 2011, etter knapt to års byggetid. Hotellet har lagt bak seg en god vinter til å være første års drift. Interessen og bookingen har vært meget god.

I og med at Skistar allerede eier 45 prosent i Radisson Blu var det naturlig å få til et balansert eierskap i begge hotellene. Peab satser på utvikling av bolig- og næringsprosjekter. De siste årene har Peab bygget flere hoteller som Park Inn Trysil, Clarion Hotel Post i Gøteborg, Quality Hotel Waterfront i Ålesund, Radisson Blu Waterfront Stockholm og Scandic Hotel Fornebu (åpner høsten 2012).

Oppkjøpet av Radisson Blu Resort Trysil avhenger av godkjenning i Konkurransetilsynet.