Lanserer Ford Transit Custom

Nye Ford Transit Custom får sin globale lansering på nyttekjøretøyutstillingen i Birmingham.

Ford skriver i en melding at den nye modellen skal gi et helt nytt nivå innen funksjonalitet, eleganse og sjåførappell i klassen for 1-tonns nyttekjøretøy.

Transit Custom er en helt ny generasjon 1-tonns varebiler, og markerer et viktig steg i Fords forpliktelse om å fornye hele sitt nyttekjøretøyprogram innen 2014.

Transit Custom skal ha ny design, personbilinspirert interiør og dynamiske kjøreegenskaper. Ford tar mål av seg til å ta en større del av markedet med en bredere appell til profesjonelle håndverkere og mindre næringsvirksomheter.

- Transit Custom er et fullstendig nytt 1-tonns kjøretøy fra Ford, sier Stephen Odell, styreformann og adm. direktør for Ford of Europe.

- Dette er en elegant og moderne varebil som kundene vil være stolt over å ha parkert utenfor sin virksomhet, samtidig som den har de profesjonelle egenskapene som man forventer av en Transit.

- Lanseringen av denne nye serien markerer starten på en omfattende endring av Fords globale nyttekjøretøyserie. Med flere nye modeller som står klar for lansering i de kommende månedene vil 2012 bli et spennende år for vår nyttekjøretøyvirksomhet.

Med en full serie av varebiler og kombimodeller vil nye Transit Custom komme i salg i Europa og andre globale markeder senere i 2012.

Fra salgsstart vil Transit Custom kunne leveres med kort akselavstand (SWB - total lengde 4,97 meter) og lang akselavstand (LWB - total lengde 5,34 meter).

Den nye modellen vil benytte den forbedrede utgaven av Fords 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotort tilgjengelig i HK-klassene 100, 125 og 155.

Ford vil presentere større Transit-modeller med høyere nyttelast senere i 2012. Produksjonen av nye Transit Custom vil starte mot midten av 2012 ved Fords fabrikk i Kocaeli i Tyrkia, og den kommer i salg senere i år.