Mesta Drift kjøper Baneteknikk

Mesta Drift as kjøpte onsdag 100 prosent av aksjene i Baneteknikk as. I forrige uke kjøpte Mesta 7,5 prosent av aksjene i Vete Signaltjenester as.

Banesatsingen i Mesta Drift

Mesta Drift startet sin satsing på bane i 2010. Omsetningen har gått fra null i 2010 til over 200 millioner kroner i 2012 og med tilfredsstillende lønnsomhet. Ordrereserven for 2012 er allerede over 200 millioner kroner. Antallet ansatte innen banevirksomheten er 50. I løpet av året vil antallet ansatte øke til 80.

 

– Disse kjøpene innebærer en økt satsing i banemarkedet for Mesta Drift, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.

Baneteknikk er et selskap med 32 ansatte som utfører et bredt spekter av tjenester innen banemarkedet. Selskapet har hovedkontor på Rudshøgda i Ringsaker. I 2011 omsatte Baneteknikk for 62 millioner kroner og fikk et årsresultat på 4,4 millioner kroner. I 2012 forventes selskapet å omsette for 80 millioner kroner.

- Gjennom kjøpet av Baneteknikk overtar Mesta Drift et veldrevet selskap med dyktige ansatte. Vi får tilført kompetanse innen skinner og sviller som vi ikke har i dag, slik at Mesta Drift Bane blir en komplett leverandør i banemarkedet, sier Rafdal.

Baneteknikk vil bli videreført slik selskapet er i dag, med samme navn, samme ledelse og samme lokalisering. Fagmiljøene i Baneteknikk og det øvrige banemiljøet i Mesta Drift vil samarbeide tett framover.

Selger av aksjene i Baneteknikk er Ru Holding as. Partene er enige om ikke å offentliggjøre prisen for aksjene.

Vete Signaltjenester
Mesta Drift Bane inngikk i februar en langsiktig samarbeidsavtale med Vete Signaltjenester as om samarbeid på baneprosjekter for Jernbaneverket og andre banekunder.

Vete Signaltjenester har spisskompetanse innen signal og sikkerhet på bane, mens Mesta Drift Bane tilbyr de fleste andre produkter innen bane, slik at selskapene har utfyllende kompetanse.

Forrige uke kjøpte Mesta Drift 7,5 prosent av aksjene i Vete Signaltjenester gjennom en rettet emisjon.

- Gjennom dette aksjekjøpet styrkes samarbeidet mellom de to selskapene ytterligere og legger grunnlag for en videre vekst for både Vete Signaltjenester og Mesta Drift Bane, sier Rafdal.

Vete Signaltjenester er et ungt selskap som ble etablert i februar i år, av tidligere ansatte i Strukton Rail. Selskapet har 17 ansatte og hovedkontor i Skedsmo på Romerike.

Selskapet har fått en god start og har nylig vunnet to viktige kontrakter for Jernbaneverket. Dette er kontrakter for kontroll og vedlikehold av Jernbaneverkets signalanlegg i regionene nord og øst. Begge kontraktene har en varighet på to år, med opsjon for forlengelse. Selskapet forventes å få en omsetning på over 17 millioner kroner i 2012.

Regiondirektør øst Bjørn Aage Innstrand i Mesta Drift går inn i styret i Vete Signaltjenester. Partene er enige om ikke å offentliggjøre prisen for aksjene.