Aasrud takker Statsbygg

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud takker både Statsbygg og Statsbyggs underleverandører for arbeidet som ble gjort og som blir gjort i Regjeringskvartalet i forbindelse med hendelsene 22. juli 2011.

– 30. mars i fjor sto vi på Statsbyggkonferansen og mente vi hadde rimelig bra kontroll på hva 2011 skulle bringe. Men så kom 22. juli, og mange fikk helt nye arbeidsoppgaver. Jeg ønsker å takke Statsbygg for måten 22. juli ble håndtert på. Dere viste at dere en statlig etat som kan snu dere raskt og har mye kunnskap. Jeg ønsker også å takke leverandørene som også sto på etter 22. juli. Det som imponerer alle er at vi klarte å holde hjulene i gang etter 22. juli, og dette er på grunn av dere, uttalte Aasrud da hun åpnet Statsbyggkonferansen på Thon Hotel Vika Atrium i Oslo onsdag morgen.

Aasrud peker på at vi nå går inn i en spennende fase. Mye nytt skal bygges opp i Regjeringskvartalet og her vil Statsbygg få sentral rolle.

– Dette kan bli det største byggeprosjektet i Norge noensinne, og blir en ny måte å jobbe på, sier Aasrud.

Store forventinger
Aasrud sier at hun har store forventinger til Statsbyggs prosjekter og arbeid i tiden fremover.

– Det er store forventinger fra regjeringen til Statsbygg og de har et stort ansvar, forteller Aasrud. Hun peker i særlig grad ansvaret staten gjennom Statsbygg har med å realisere miljøbygg.

­– Staten må stadig strekke seg lenger med å sette opp miljøvennlige bygg, og jeg er sikker på at Statsbygg både har kunnskapen og evnen til å ta denne utfordringen. Det har gjort det bra så langt, mener Aasrud.

Universell utforming er et annet område hvor eieren har forventinger til Statsbygg.

– Statsbygg har vært flinke også innen dette området. Dette teamet er viktige både i nye og eksisterende bygninger, legger Aasrud til.

Hun har også forventninger til at Statsbygg tar vare på eksisterende bygninger på en god måte gjennom vedlikeholdsarbeider.

– Ta inn flere lærlinger
I tillegg har hun forventninger til at Statsbygg sørger for et inkluderende arbeidsliv, og videre er med på å bidra til at byggenæringen tar inn flere lærlinger. Men denne utfordringen ga hun ikke bare til Statsbygg, men næringen i sin helhet.

– Vi må sørge for at det blir tatt imot flere lærlinger. Det er et viktig samfunnsoppdrag, sier hun.

Statsbyggkonferansen ble arrangert for tredje gang, og samler rund 230 av Statsbyggs kunder og samarbeidspartnere.