Ny eier i Malthus Lift & Maskin

Malthus skal selge sin lift & maskin-divisjon til Brubakken.

Under årenes løp har Malthus tatt Lift & Maskin til en av de største selvstendige leverandørene av lifter i Skandinavia. For å kunne ta neste steg og fortsatt utvikle virksomheten, stilles det ytterligere krav.

– Det første steget vi gjorde var å divisjonere Malthus Lift & Maskin sin virksomhet i Norge, Sverige og Baltikum og på det viset skaptes Malthus Lift & Maskin. For å fortsatt kunne utvikle virksomheten til de ambisiøse målene vi har, har vi en stund utforsket mulighetene til å finne en eier, hvor vi kunne finne vinnende synergier, sier divisjonssjef Mårten Hatteberg i Malthus.

Brubakken er en fullservice leverandør som importerer, selger og server gaffeltrucker og andre maskiner. Blant annet har Brubakken flere agenturer som Nissan Forklifts, TCM, Hubtex, Konecranes og Terberg. Deres kundesegment er primært inne storindustri og logistikk.

Av totalt 115 ansatte, er det hele 70 som jobber innen service og support, fordelt over 15 lokale service lokasjoner og 55 service bilar i Norge og Sverige.

Brubakken forventer en omsetning på 350 MNOK i 2012.

Malthus har 26 ansatte og forventet omsetning på 220 millioner kroner i 2012.

Både Malthus Lift & Maskin og Brubakken har ambisjoner å bli en ledende leverandør av maskiner og service i Norden.

– Det finnes betydelige synergier mellom lift og truck. Den grunnleggende teknologien er stort sett den samme, og har mange likheter innen organisasjon og systemer. Brubakken kommer å tilføre Lift & Maskin en betydelig servicestruktur som vil gi en unik markedsposisjon. Samtidig vil struktur og nettverket Lift & Maskin har i Sverige, være grobunn for Brubakkens nordiske ambisjoner. Alt for at vi skal bli enda bedre på å betjene, utvikle og støtte markedet og våre kunder, skriver selskapene i en melding.

Etter sammenslåingen vil de omsette for ca 560 millioner kroner.

– Etter sammenslåingen vil vi bli Skandinavias beste innen service. Vi vil disponere hele 80 servicemekanikere i Skandinavia innen lift på 14 steder. Vi vil også ha 55 servicebiler ute på veiene. Dette vil kundene våre helt klart få fordeler av, sier Hatteberg.

Det gjenstår visse formaliteter før endelig avtale kan signeres. Sammenslåingen forventes gjennomført inne 1. juni 2012.

Sammenslåingen vil også medføre et navnebytte etter hvert.