Hett byggevaresalg i mars

Omsetningen i byggevarekjedene økte med 17,3 prosent i mars sammenlignet med samme måned i 2011.

Veksten i salget til privatmarkedet viser en markant økning så langt i 2012. I mars økte omsetningen til privatkunder med hele 23,9 prosent, viser tall fra Virkes månedsstatistikk for byggevarehandelen.

Tallene baserer seg på omsetningstallene for åtte av de største byggevarekjedene i Norge og gir en god indikasjon på omsetningsutviklingen i byggevarehandelen.

Det er første gang på 11 måneder at salget til privatkunder øker mer enn omsetningen til proffkundene. Været i mars var svært mildt i Sør-Norge, og varmerekordene har satt fart i bygge- og hageaktivitetene. I tillegg har mange handlet inn byggevarer i forkant av påskeferien.

- Den solide økningen i salget av byggevarer fortsetter også i mars. Høye temperaturer og tidlig snøsmelting gir økt aktivitet både hos de store entreprenørfirmaene og i landets hager sammenlignet med fjoråret, sier Bengt Herning, direktør for byggevarehandelen i Virke.

I proffmarkedet økte omsetningen noe mindre enn de to foregående månedene, men veksten var fremdeles på solide 13,3 prosent i mars 2012 sammenlignet med samme måned i fjor.