Positivt fra E.A. Smith

E.A. Smith konsernet oppnådde økning i omsetning og forbedring av resultat i 2011 sammenlignet med 2010.

Driftsinntekter endte på 2.678 millioner kroner, mens driftsresultat før avskrivninger ble 147 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 87 millioner kroner.

Hovedvirksomheten i E.A.Smith-konsernet er knyttet til de landsdekkende virksomhetene Bygger’n, Smith Stål, HIBA Hus og Smith Elementbygg. Omsetning endte 8 prosent foran 2010, med vekst innenfor alle virksomhetsområder. Smith konsernet var tidlig ute med tilpasning av drifts-og kostnadssiden til den internasjonale konjunktursituasjonen som man så ville komme til å prege aktivitetsnivået i 2009 og 2010. Dette har, foruten omsetningsveksten, bidratt til å legge grunnlaget for resultatframgangen i 2012.

I løpet av 2011 kjøpte E.A.Smith opp byggevarehandelen og takstolprodusenten Medby Trelast AS på Rognan, og byggevarevirksomheten til Lønnum Bygg AS på Malm. I februar 2012 overtok konsernet aksjene i byggevarehandelen Evje Trelast AS.

- E.A.Smith konsernet framstår ved inngangen til 2012 med en rasjonell og lønnsom drift, en sunn balanse, solid egenkapitalsituasjon og god likviditet, skriver selskapet selv i en pressemelding.