COWI ønsker å utgjøre en forskjell

– Vi var gjennom en grundig prosess før vi valgte en humanitær samarbeidspartner, sier Terje Bygland Nikolaisen, administrerende direktør for COWI i Norge.

– Det var viktig for oss å finne fram til en samarbeidsmodell hvor vi kunne bidra sammen med de ansatte. Løsningen ble at vi som firma har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Redd Barna, mens de ansatte bidrar til Katastrofefondet via lønnstrekk, i tillegg til frivillig lokalt arbeid i Norge. Sammen tar vi et felles løft og viser samfunnsansvar i praksis. Kimen til samarbeidet ble sådd av vårt kontor i Kristiansand, sier han.

Skolebygg, vann og læring
COWIs øremerkede midler går til utbedring av seks landsbyskoler i Sinazongwe og Kazungula i den sørlige provinsen i Zambia. Målet er at over 3000 barn skal få bedret skolegang via nye klasserom og latriner, det skal bores brønner og det skal gis opplæring i vann og hygiene. Redd Barna rapporterer om stor aktivitet ved de aktuelle skolene, brønnene er allerede ferdig. Lokalbefolkningen er svært takknemlig og viser stort engasjement, de bidrar med alt fra å bære murstein til og hente vann til bygningsarbeiderne. Noen familier har til og med flyttet nærmere skolene.

Feltreise
Bidragsyterne til Katastrofefondet, fikk før jul en gylden mulighet:

– De to som skriver den beste motivasjonssøknaden, blir belønnet med en feltreise til Zambia høsten 2012. Agnes Selma Haker og Kine Kristensen var mest overbevisende. Nå kan de glede seg til en interessant tur, mens kollegaene her hjemme kan forvente en fyldig reiseskilding.