Mesta skuffet og overrasket

Mesta er skuffet og overrasket over dommen i Oslo tingrett der Økokrim ikke vant frem i saken mot Hæhre Entreprenører og en tidligere Mesta-ansatt som nå arbeider i Hæhre.

– Mesta er skuffet og overrasket over dommen da de forhold som er avdekket etter Mestas syn er straffbare og Hæhre utvilsomt har benyttet dokumenter fra Mesta som den tidligere ansatte har tatt med uten tillatelse. Mesta tar likevel dommen til etterretning, heter det i en melding fra selskapet.

Dommen er foreløpig ikke rettskraftig, og Økokrim skal nå ta stilling til om den skal ankes inn for lagmannsretten.

Mesta skriver videre at dommen ikke har noen konsekvenser for den sivile rettsaken mellom Mesta og Hæhre med flere, som omfatter andre rettslige forhold.

Denne saken pågår i disse dager i Asker og Bærum tingrett og her krever Mesta 457 millioner kroner av Hæhre med flere for grovt illojale handlinger mot Mesta.

I dommen fra Oslo tingrett legges det avslutningsvis vekt på at: ”Det inntrykk retten sitter igjen med etter bevisførselen, er at ledelsen i Hæhre var interessert i å rekruttere dyktige folk fra Mestas tunnelavdeling. Det var altså menneskene – ikke diverse Mestasystemer - man ønsket å få tak i.”

– Denne rekrutteringen var ikke del av straffesaken, men den er hovedtemaet for de illojale handlinger som er grunnlaget for Mestas krav i den pågående sivilsaken i Asker og Bærum tingrett, skriver Mesta.