Ingen streik i industrien

Heldigvis seiret fornuften. Det blir ingen streik i industrien. Partene i frontfagoppgjøret kom ved 12.30-tiden søndag til enighet i lønnsoppgjøret. Da hadde man holdt det gående hos riksmegleren i over et halvt døgn på overtid. Dermed blir det ikke streik i industrien. Håpet nå er at man unngår streik også i de andre oppgjørene. Det gjelder ikke minst i oppgjøret for byggfagene som avgjøres mandag.

Meklingsforslaget Fellesforbundet og Norsk Industri nå har anbefalt, gir de ansatte 1,25 kroner timen i lønnstillegg og 14 dagers betalt pappaperm. I tillegg blir minstelønnssatsene og skift- og turnustilleggene hevet. Kravet om at innleide vikarer fra vikarbyråer skal være omfattet av tariffavtalen som gjelder i bedriften som leier dem inn, er innfridd. Det er også oppnådd enighet om en arbeidstidsordning for folk som jobber offshore, opplyser Fellesforbundet.

Vi er særdeles glad for at vi unngikk streik nå. En streik i ett av verdens rikeste land ville ikke bli forstått i store deler av verden som nå sliter med enorm arbeidsledighet og gigantiske økonomiske problemer.