For all del unngå streik!

Vi vil anmode partene på det sterkeste om å finne fram til løsninger som gjør at det ikke blir ny streik. For min del er jeg nettopp kommet hjem fra Spania hvor mer enn fem millioner mennesker er uten arbeid. Over 40 prosent av ungdommene har ikke jobb.

Mange av dem er godt utdannet. Vi må heller ikke glemme at vi har lønns- og arbeidsforhold i Norge som andre i denne verden bare kan drømme om.

Vi må for all del ikke øke kostnadene så mye her i landet at vi ødelegger hele vår konkurransekraft. Da tenker vi ikke bare på den del av industrien som eksporterer varer og tjenester, men vi tenker også på alle bedriftene i Norge som må konkurrere med utenlandske leverandører. I byggenæringen ser vi nå at importen av byggevarer øker meget sterkt. Utenlandske entreprenører og underleverandører står klare for å rykke inn på kort varsel. For mange av disse bedriftene står Norge fram som selve himmelen på jord.

Dessverre fikk vi en kortvarig streik ved forrige lønnsoppgjør i byggfagene. Etter vårt syn var dette en helt unødvendig streik som oppsto på grunn av at partene ikke hadde nok evne til å være løsningsorientert .

For vår del er vi optimister – og vi vet at der er fornuftige folk som sitter på begge sider av bordet.