Vurderer å avvise NCC og Veidekke

Trondheim kommune vurderer om de skal avvise Veidekke Industri og NCC Roads i anbudskonkurranser om flere asfaltkontrakter i byen.

Den eventuelle avvisningen vil skje med bakgrunn i den såkalte asfaltsaken.

- Vi har valgt å vente med å åpne tilbudene fra Veidekke Industri og NCC Roads med bakgrunn i saken om prissamarbeid på asfalt i Midt-Norge. Vi er i ferd med å foreta en vurdering om hvorvidt de skal få være med i konkurransen eller ikke, sier bydriftsjef Svein Ekle i Trondheim kommune til Byggeindustrien.

Han forteller at kommunen trolig vil ta en avgjørelse i begynnelsen av neste uke.

Statens vegvesen gikk i februar ut og varslet at NCC Roads og Veidekke ville bli avvist fra årets asfaltkontrakter i Sør- og Nord-Trøndelag, med bakgrunn i innrømmelsene om prissamarbeid i den såkalte asfaltsaken. Like etter ble selskapene avvist på flere kontrakter i Trønder-fylkene.

På kontraktene i Trondheim har det vært tre tilbydere, men så langt er det altså bare en av konvoluttene som er åpnet. Den tredje som leverte er Peab.

- Vi har levert inn anbud og regner med at disse vil bli vurdert. Nå avventer vi Trondheim kommunes resultat av anbudsåpningen, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC Roads i en kort kommentar til Byggeindustrien.