Ny T-banetunnel under Sagene?

Sagenes bydelsutvalg vil at en at en ny T-banelinje mellom Majorstua og Grünerløkka er helt avgjørende om man skal løse de store trafikkproblemene man har i denne bydelen i hovedstaden, melder Aftenposten.

Buss og trikk står i kø gjennom Sagene og Grünerløkka. Bydelspolitikerne på Sagene har nå vedtatt - enstemmig - at eneste vei ut av trafikkaoset er å legge kollektivtrafikken under bakken.

- Her er kollektivtrafikken allerede sprengt, og bussene står i kø. Likevel er det vanskelig å få plass på busser og trikker i rushtiden. I Oslo-trafikken er forsinkelser normen, ikke unntaket. Forsinkelsene påfører både innbyggere og næringsliv betydelige kostnader i form av tap av tid. Forsinkelsene i hovedstadregionens kollektivtrafikk forårsaker et årlig tidstap for passasjerene tilsvarende 3 milliarder kroner, viser en undersøkelse fra 2010, forteller bydelspolitiker Kjell Omdal Erichsen (H) til Aftenposten.

I Ruters strategidokument anbefales det en videre utredning av ny tunnel som kan gå fra Majorstuen via Bislett, Stortinget, Grünerløkka og Tøyen til Bryn.

Langt frem

En ny sentrumstunnel for T-banen er anslått å koste ca. ti milliarder kroner. Dette er kanskje det viktigste enkelttiltaket i strategidokumentet, ifølge Ruter. Fra vedtaket er fattet, kan tunnelen stå klar etter 10 til 14 år.

Les mer på Aftenposten.no her:

http://oslopuls.aftenposten.no/byliv/article712902.ece