Tromsø-skole er blitt problemprosjekt

Tromstun skole har blitt et problemprosjekt for Tromsø kommune. Cowi har gått til sak med krav om fire millioner i godtgjørelse. Nå kan Bjørn Bygg følge opp med 20 millioner.

Stridene skyldes uenighet om sluttoppgjøret for bygging av Tromstun skole som stod ferdig i fjor høst. Skolen skulle i utgangspunktet koste om lag 290 millioner kroner. Slik gikk det ikke. I desember i fjor ble det avdekket omfattende overskridelser som kan dreie seg om så mye som 80 millioner kroner, melder Nordlys.

Peab-eide Bjørn Bygg hadde kontrakt på to entrepriser på skoleprosjekt på til sammen 100 millioner kroner. Entreprenørselskapet har gjort krav på et beløp i størrelsesorden 20 millioner kroner i tilleggsgodtgjørelse. Saken er for tiden oppe til mekling, men i følge Bjørn Bygg-sjef Arild Østgård står partene et stykke fra hverandre.

– Men vi håper i det lengste at vi skal bli enige, kommenterer Østgård overfor Nordlys.

Kommunens byråd for finans, Line Fusdahl, er ikke like optimistisk. Hun opplyser at budsjettsprekken nå er til gjennomgang hos kommunerevisjonen samtidig som hun åpner for at uenigheten om oppgjøret kan havne i retten.

Rådgiverselskapet Cowi som har en mindre kontrakt på Tromstun-prosjektet, har allerede saksøkt kommunen for manglende godtgjørelse på fire millioner. Saken er nå til behandling i Nord-Troms tingrett. Dom er ventet først om en treukers tid.