Siljan lanserer nye furugulv

For mange nordmenn er Siljan et kjent navn innen furugulv. I disse dager lanseres Siljangulvet med nye og forbedrede egenskaper.

Samtidig har Siljan valgt to velrenommerte norske samarbeidspartnere, RingAlm Tre AS og Slaatto Sag & Høvleri AS.

I forkant av nylanseringen har Siljan søkt etter nye samarbeidspartnere i Norge.

– For Siljan har det vært viktig å finne aktører med samme kvalitetsprofil som oss, sier markedssjef Anders Bihlar i Siljan.

– Samtidig ønsket vi å finne partnere som har et sterkt fotfeste i norske hytteområder. Slaatto og RingAlm er kjente for sine kvalitetsprodukter innen paneler og kledninger. Dette passer godt sammen med våre gulv, sier Bihlar.

I 2012 er det 40 år siden Siljan startet å produsere massive furugulv. I jubileumsåret lanserer Siljan nye gulv med en ny overflatebehandling.

– Siljans eksklusive furugulv har i alle år hatt en spesielt høy stjerne blant nordmenn, sier Øystein Aarnes i RingAlm.

– Våre kunder har i lengre tid etterspurt høykvalitetsgulv i furu. Det er derfor spesielt hyggelig at vi nå har inngått avtalen, sier han. Gulvene kommer i en rekke varianter av fargede og strukturbørstede overflater.

Den nye overflatebehandlingen kalles Siljan Comfort og er en lufttørket hardvoksolje. Det skal gi en lettstelt og slitesterk overflate.

– Siljan har investert ca. 50 millioner kroner i ny og moderne teknologi i sin gulvfabrikk i Mora. Dette gjør at Siljan fremstår som en av de mest moderne gulvprodusentene i Norden, sier Erland Slaatto.

Siljan har ikke bare massive furugulv. De tilbyr også lamellparkett i furu og eik med «klick» låsesystem, samt hybrid eikegulv.