Dovrebanen kan tidligst åpnes i mai

Dovrebanen er fortsatt stengt sør for Trondheim etter jordraset som ødela skinnegangen i midten av mars. Jernbaneverket håper å få reparert sporet slik at banen kan åpnes i mai.

Et stort jordras ødela jernbanesporet i Soknedal i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag natt til 14. mars. Ett døgn senere skjedde det samme på nytt. Nå må fundamentet for toglinjen legges på nytt.

– Det tas sikte på å få åpnet banen den første uka i mai. Det må kjøres inn 60.000 kubikkmeter masse. Hvert lass er på 18 kubikkmeter, så det er et omfattende arbeid, sier pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket til Adresseavisen.

60.000 kubikkmeter tilsvarer godt over 3.000 lastebillass.

Fra nå av skal mannskapene jobbe døgnet rundt til jernbanelinjen er trygg, og Dovrebanen kan åpnes.

– Det er jo umulig å si akkurat når man blir ferdig. Hvis været blir ille, kan det ta enda lengre tid enn fram til starten av mai, sier Hjertaas.

Stengningen av Dovrebanen har ført til store problemer for godstrafikken.

– En del gods fraktes nå over Rørosbanen, men kapasiteten er ikke stor nok til å ta unna de mengdene som normalt fraktes på Dovrebanen. Dette har skapt utfordringer for transportselskapene, sier assisterende banedirektør Brede Nermoen i Jernbaneverket.

Det er Gjermundshaug Anlegg/Bane som utfører jobben for Jernbaneverket.