Statsministeren er bremsekloss

Statsminister Jens Stoltenberg har aldri vært noen sterk forkjemper for utbygging av samferdselsprosjekter. Det at han nå opptrer som en bremsekloss til alle forslag om nye finansieringsformer innen sektoren, forundrer oss ikke. Men det å kjempe mot noe de aller fleste er for, tror vi blir en veldig dårlig valgkampsak for Arbeiderpartiet.

Det er en maktarroganse rundt statsministeren mange nå reagerer på. Det er også svært mange som reagerer på at statsministeren enkelt skaffer milliarder av kroner til mer eller mindre tvilsomme prosjekter i utlandet, mens det å bygge ut vårt eget land er mindre interessant.

Vi antar at sterke motkrefter i Arbeiderpartiet nå vil gå på barrikadene for å sikre en skikkelig utbygging av kommunikasjonene i dette landet. Vi tror også at et stort flertall i Arbeiderpartiet vil gjøre alt som er nødvendig for å rette opp alle feil og mangler på grunn av manglende vedlikeholdsinvesteringer gjennom en årrekke.

Dersom statsministeren også vil kjempe mot slike investeringer er vi overbevist om at det går mot et maktskifte i norsk politikk. I følge de siste meningsmålingene synes mange at det er like greit.