Dovrebanen kan tidligst åpne i uke 16

Arbeidet med å bygge opp igjen underbygningen under sporet i Sokndalen som raste ut 13. mars viser seg å bli en svært omfattende oppgave, skri ver Jernbaneverket på sine hjemmesider.

Nytt ras i raset

I går gikk det et nytt ras i raset som gjorde deler av Dovrebanen til hengebru. Alt arbeid blir nå satt på vent frem til Tirsdag etter påske, mdelder NRK.

– Det har gått et nytt ras oppe i rasområdet, sier pressevakt i Jernbaneverket, Harry Korslund.

Det er deler av anleggsveien som har rast ut og Jernbaneverket har sammen med geoteknikere bestemt at alt arbeid skal stoppes frem til tirsdag. Da skal de ha et møte der de skal diskutere veien videre.

– Vi skal ha et møte med geoteknikere og entreprenøren på tirsdag. Da skal vi også ha en ny befaring på stedet.

Frem mot påsken har 60 arbeidere fordelt på tre skift jobbet i Soknedal. I påsken var det planlagt å ha rundt 20 arbeidere på jobb.

– Det var ingen maskiner eller personer som ble tatt av det raset som gikk i går, sier Korslund.

Mer bløte masser enn først antatt er fjernet, store mengder stein som må kjøres inn og vanskelig arbeidsforhold gjør at ny forventet åpning blir i løpet av uke 16.

Vanskelig beliggenhet og svært dårlig vær har gitt arbeidsfolkene problemer. I tillegg har de forberedende arbeidene tatt lengre tid enn det som først ble anslått. Først viste det seg at det var nødvendig å fjerne mer bløte masser, deretter har det gått med mer tid og steinmasser for å bygge sikker anleggsveg og fyllingsfot. Fram til tirsdag 3. april er det kjørt inn 28 000 kubikkmeter stein, mye av dette er brukt til å bygge anleggsveg.

Siden i slutten av forrige uke har arbeidene til tross for mye snø og vanskelig kjøreforhold gjort et byks framover og steinfyllingen som bygges opp nedenfra har kommet et godt stykke opp mot jernbanelinja.

Arbeidene med å bygge opp igjen underbygningen vil pågå hver eneste dag gjennom påska. Forventet åpning av sporet er i løpet av uke 16, nytt anslag for når sporet kan åpne kommer 10. april.