Ruukki lanserer life panel

Ruukki hevder deres life panel skal være markedets mest økologiske panel.

Det skal være fullt gjenvinnings- og gjenbrukbart.

Ruukki life panelet skal ha lave levetidskostnader da det kan gjenbrukes i andre bygg. Det oppstår heller ingen merkostnader ved avfallshåndtering da materialet er hundre prosent resirkulerbart.

Life panel er et prefabrikkert sandwichpanel som består av to tynne plater av lakert stål med et isolasjonslag imellom. Panelet benyttes i yttervegger, hovedsakelig i industri-, forretnings- og logistikkbygg.

- Det nye Life-panelet er et eksempel på hvordan Ruukki utvikler energieffektive løsninger for byggebransjen. Life-panelet sparer ikke-fornybare råmaterialer, og ved bruk av produktets energipanelversjon oppnår man betydelige besparinger i energiforbruk for bygg, sier Ruukkis SVP Technology, Energy og Environment Toni Hemminki.

Stålplatene som brukes i yttervegger og overflater innendørs og mineralullet som fungerer som isolasjonsmateriale er 100 prosent resirkulerbare, for eksempel som råmateriale i Ruukkis egen stål produksjon. Ved å bruke Life-panelet i bygg oppnås flere LEED- og BREAM-miljøklassifiseringspoeng.

- Normalt har det vært vanskelig å finne byggekomponenter som fyller krav på holdbarhet. Ruukki Life -panel tilbyr et økologisk alternativ en konkurransedyktig pris – uten at kvaliteten lider, konstaterer produktgruppesjefen Pasi Turpeenniemi.

- Ruukki Life -panel er resultatet av et felles utviklingsarbeid som vi kan være stolte av. Produktet er et utmerket eksempel på akkurat den type holdbar utvikling som Isover står for, for ikke å glemme kvaliteten, sier Isovers direktør for forretningsvirksomheten Olli Nikula fra Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy.

Våren 2011 lanserte Ruukki et nytt energipanel som gjør byggets yttervegg tett.

- Gjennom høy lufttetthet oppnår man besparelser i byggets oppvarmings- og nedkjølingskostnader, og samtidig reduseres CO2-utslippet, hter det i en melding fra selskapet.

Ruukki gir veggkonstruksjonen en tetthetsgaranti. Det nye Ruukki Life -panelet som nå er lansert på markedet kan også fås som en energipanelversjon. Life-panelet blir produsert i Ruukkis fabrikk i Alajärvi, og hovedmarkedet er ved siden av Finland, Norge og Sverige resten av Nord-Europa.