Satser på slangecontainere

TESS er på offensiven med nye komplette slangeverksteder i containere. Anleggsentreprenører ønsker i stadig større grad en pålitelig og effektiv forsyningsløsning ute på anleggene.

Med et dusin flunkende nye ConTESS skal TESS være i stand til å utplassere containere på kort varsel.

- Slangebrudd og slangetrøbbel betyr nedetid og økonomiske tap for en anleggsentreprenør. Det er derfor vanlig å la slangepresser være en del av vedlikeholdsapparatet ute i anlegget. Nedetid på maskiner blir dyrere og dyrere, ettersom konkurranseutviklingen har ført til stadig større krav til effektivitet og fremdrift. Nivået på de løsningene entreprenørene har valgt for å sikre seg nye slanger har variert mye, heter det i en melding fra TESS.

Kortere ventetid
TESS merker økende etterspørsel etter komplette løsninger, som innebærer at slangeleverandøren påtar seg et større ansvar.

- For å møte denne trenden må vi følge opp. Hensikten med å bygge opp en containerpool er at kunden skal tilbys en ferdig løsning uten nevneverdig ventetid. Våre 20 fots containere er synonymt med innredede slangeverksteder og rommer plass for kundetilpassede slanger, i tillegg til reoler for fittings og annet slangetilbehør, forteller prosjektkoordinator Ole Kristoffer Syvertsen i TESS as. Poolen skal dekke opp for forventet etterspørsel, og vel så det.

Ansvar for kunden
ConTESS er et forsyningskonsept for å etablere system og orden på slangebytte og hydraulikkfittings. De nye containerne er konsekvent innredet med fabrikknytt utstyr. Slangestativer, kappemaskin, arbeidsbenk, slangepresse og mer. Reolene i containeren sluker alt av fittings og slangetilbehør som entreprenøren finner det nødvendig å ha. Utrustningen er standardisert, men kan også skreddersys etter behov. Poolen består for øyeblikket av flere titalls containere, og i disse dager anskaffes det et dusin nye.

- Vår ambisjon er å spille rollen som den fleksible leverandøren, som kan ta ansvaret for en stor del av forbruksmateriellet og vedlikeholdsutstyr på et anlegg. Dette har vi gode forutsetninger for, og med våre forsyningsløsninger er vi sikre på at vi kan bidra til større lønnsomhet, forklarer Syvertsen.

R7 Sokna-Ørgenvika
I september i fjor startet Hæhre Entreprenør på det store vegprosjektet Sokna-Ørgenvika, som forkorter rv7 mellom Ringerike og Hallingdal. Det skal bygges 17 kilometer ny vei i jomfruelig terreng. Hæhre skal drive to lange tunneler, Rallerudtunnelen (2,8 km) og Ørgenviktunnelen (3,7 km). Prosjektet omfatter også åtte bruer. ConTESS slangecontainere er utplassert på vedlikeholdsplassene på anlegget. TESS Hønefoss tar seg av den daglige oppfølgingen. Det er normalt lagt opp til vareforsyninger to ganger per uke.

- Det er store behov for veldig mye forskjellig i en oppstartsfase. Vi leverer mye mer enn bare slanger og fittings. Varesortimentet til TESS er på mange måter midt i blinken for alle de behov som en anleggsentreprenør står overfor ute på et anlegg, forteller regionsjef for TESS Hønefoss, Ingar Hval. 

Vegprosjektet skal stå ferdig i 2014.