Først til mølla for OL-samling og rosa søppeldunker

Har du lyst på en del av gjenstandene fra Lillehammer-OL, er det bare å møte opp på OL-museet søndag. Og ønsker du deg rosa søppeldunk, er det bare å flytte til Follo.

Det er 1. april, og tradisjonen tro forsøker avisene å lure deg. Ettersom 1. april i år faller på en i stor grad avisfri søndag, tyr de fleste til respektive nettutgaver for å narre egne lesere.

Follo-avisen ØB beskriver at alle søppeldunkene i distriktet blir rosa, akkurat samme farge som fotballaget Follo var kledd i de da de kom til cupfinalen i 2010.

– Røde søppeldunker hadde selvsagt vært enda bedre, men vi er godt fornøyd med å få byttet ut i frisk rosa farge, sier Ås-ordføreren Johan Alnes (Ap) som godmodig er med på spøken.

Ifølge avisen rulles de nye søppeldunkene ut rett etter påske.

Blåsetest på polet

Aftenposten skriver at helsemyndighetene går til ny offensiv for å få folk til å kutte vin, øl og sprit. Blant annet foreslås obligatorisk blåsetest for alle som kjøper alkohol i kassa på Vinmonopolet, skriver avisen. Bilder av skrumplever på spritflaskene skal også være blant tiltakene som foreslås, ifølge aprilsnarren.

Avisen Gudbrandsdølen Dagningen går til det drastiske skrittet å skrive at OL-museet vil gi bort OL-samlingen, og at interesserte kan møte på museet klokken 15 søndag der det er førstemann til mølla. Det skal være hensynet til økonomi og plass som gjør at museet gir bort hele samlingen av gjenstander fra Lillehammer-OL i 1994.

– Vi har vurdert å pakke bort hele samlingen selv, men velger heller å gi den bort til interesserte privatsamlere, sier den nye museumssjefen Bjarte Ytre-Arne til GD, som samtidig framholder at akkurat denne samlingen av minner fra Lillehammer-OL er den mest besøkte på hele museet.

Vandelsattest

Sandefjords Blad slår til med en gladnyhet til alle over 25 år: Har du plettfri vandel, kan politiet gi deg et sertifikat som gir deg lov til å drikke en time lenger i helgene, skriver avisen.

I aprilspøken sier fungerende politistasjonssjef Lars Reiersen at et vandelssertifikat vil gi mindre vold og begrunner dette med at folk med plettfri vandel rent statistisk er sjeldnere innblandet i voldssaker. I samme avis gir Reiersen følgende forklaring på hvorfor han ble med på spøken:

– Det har vært så mye oppstuss rundt forslaget vårt om å stenge skjenkingen klokken 01, at vi gjerne ble med på denne spøken. Vi håper folk tar det med godt humør, for det finnes ingen hjemler i politiloven som gjør det mulige å utstede slike sertifikater, medgir han. (©NTB)