TP Maskin kjøper Maskin og Anlegg

Finnsnes-selskapet TP Maskin AS har kjøpt opp Maskin og Anlegg AS

- Dette oppkjøpet er en del av TP Maskins vekstambisjoner og styrker vår konkurransekraft i anleggsmarkedet, sier daglig leder i TP Maskin Trond A. Pettersen

Maskin og Anlegg ble etablert i 1979 og driver virksomhet innenfor maskinentreprenørbransjen, samt pukkverk på Botnhågen i Lenvik Kommune og Buktamoen i Målselv Kommune. Selskapet har 10 ansatte og omsatte i 2011 for 26 millioner kroner.

Oppkjøpet gjennomføres av morselskapet TPI AS og sikrer TPI AS 100 prosent av Maskin og Anlegg.

- For oss er dette et viktig strategisk valg. Vi ser klare synergier i å kunne samkjøre våre ressurser bla. på maskin og utstyrssiden, transport, drift og administrative systemer, sier Pettersen.

Maskin og Anlegg vil operere som et selvstendig selskap i bransjen og beholder navnet.

- De skal opprettholde og styrke sin posisjon i lokalmarkedet innenfor grus- og pukkproduksjon. Pågående prosjekter vil bli utført og sluttført av Maskin og Anlegg, men all anleggsvirksomhet skal i fremtiden samles og utføres i regi av TP Maskin, legger Pettersen til.

Som en del av transaksjonen velger eier og daglig leder Geir Nylund i Maskin og Anlegg å gå ut av selskapet. Videre går Erik Nylund ut som eier av selskapet, men fortsetter som ansatt i selskapet i annen rolle.

Trond A. Pettersen overtar som daglig leder og styreformann i selskapet fra 01. 04. 2012.

Erik og Geir Nylund er veldig fornøyd med å få solgt selskapet til lokale eiere.

- Vi har tidligere samarbeidet og vi er trygge på at dette er en meget god løsning for begge selskapene for videre utvikling og vekst, sier de i en kommentar.

- Vi girer nå ytterligere opp. 10. april tiltrer anleggsingeniør Jan-Einar Nilsen som anleggsleder og vi er svært fornøyd med å få Nilsen med på laget. Nilsen har 15 års erfaring som anleggsleder og kommer til å tilføre oss mye kompetanse. Nilsen går inn på eiersiden i morselskapet TPI med 10 prosent. For alle oss i TP Maskin er det med glede og entusiasme vi ser på fremtiden. Vi får nå en betydelig styrket konkurransekraft, avslutter en optimistisk Pettersen.