Storstøp i Sandnes

Torsdag kveld ble Sola Betong ferdig med en stor sammenhengende betongleveranse til et Skanska-prosjektet Indre Vågen Atrium i Sandnes.

Skanska skulle støpe en 40 cm tykk bunnplate i B35 M45 SKB-kvalitet som skal være fundament for parkeringshus og tre boligblokker ved sjøkanten i Sandnes.

Leveringen startet opp onsdag kveld kl. 18.00 og gikk sammenhengende i 28 timer frem til kl. 22.00 torsdag kveld. Da hadde Sola Betong levert nesten 2600 m3 som gir et gjennomsnitt på 92 m3 pr time.

16 betongbiler gikk i skytteltrafikk og betongen ble lagt ut av to store tårnpumper samt Skanska sin egen kran som var utstyrt med en 2 m3 tobb.

– Dette er en av de største enkeltleveransene av betong som har vært gjennomført i distriktet i senere tid, og så vidt vi kjenner til har det ikke før blitt levert og transportert så mye betong på så kort tid til en byggeplass i Rogaland tidligere, sier Trond Skjæveland, adm. direktøri Sola Betong.

– Skanskas støpelag gjorde en imponerende jobb med mottak og utlegging, og hele leveransen gikk på skinner fra begynnelse til slutt, legger Skjæveland til.