NTN i godt selskap

Norwegian Tunneling Network (NTN) var blant et eksklusivt knippe inviterte da det ble offentliggjort at Innovasjon Norge åpner kontor i Jakarta, Indonesia.

- Vi ble invitert av Nærings- og handelsdepartementet fordi vi er et eksempel på norsk industri som har aktivitet i Indonesia og som ønsker mer aktivitet i området, forteller sekretariatsleder for NTN Ola Woldmo i Woldmo Consulting.

Offentliggjøringen av at Innovasjon Norge nå åpner kontor i Jakarta fant sted hos den Indonesiske ambassadøren i Oslo. Ola Woldmo var til stede sammen med blant annet den Indonesiske ambassadøren, Norges ambassadør i Indonesia, handels og næringsminister Trond Giske, ledelsen i Innovasjon Norge og to andre representanter fra norsk industri.

Woldmo mener invitasjonen er en bekreftelse på at nettverkets aktiviteter i Indonesia har blitt lagt merke til og at de nå begynner å bli anerkjent i ”det gode selskap”. Han håper dette kan bidra til at det fremover blant annet kan bli lettere for tunnelnettverket å få økonomisk støtte til markedsfremstøt i land i Sør-Øst Asia som for eksempel Indonesia.

- Det gikk litt tungt i starten, men nå føler jeg virkelig at nettverket er på gli. Jeg tror også medlemmene begynner å merke at det bygges en god del goodwill rundt nettverket, sier Woldmo.

Under møtet hos den Indonesiske ambassadøren fikk sekretariatslederen også muligheten til å si noen ord om tunnelnettverket og dets arbeid.

- Jeg fortalte blant annet at nettverket består av både offentlige byggherrer, forsknings- og utdanningsinstitusjoner, entreprenører, rådgivere og leverandører som samlet ønsker å markedsføre norsk tunnelteknologi. Jeg passet også på å få frem at det er business som ligger til grunn for aktivitetene våre, forteller Woldmo.

Han forteller videre at NTN medlem KF Gruppen og Tinfos sitt vannkraftprosjekt på Sulawesi ble trukket frem av blant annet Trond Giske under møtet. Knut Fossum har vært en pioner for utvikling og bygging av norsk eiet vannkraft i Indonesia.

Hva betyr det for NTN at Innovasjon Norge nå etablerer kontor i Jakarta?

- Det vil nok bli lettere for NTN å drive markedsføring av norsk teknologi fordi Innovasjon Norge da vil ha lokale representanter som kan være med å tilrettelegge for ulike markedsfremstøt. Dette kommer i tillegg til den gode offisielle støtten NTN får fra ambassaden i Jakarta allerede, svarer Woldmo.

Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge har i etterkant av møtet uttalt til Aftensposten at veibygging og tunnel er ett av satsingsområdene i Indonesia.