Se bilder fra Loe Rørprodukters nye fabrikk

Loe Rørprodukter i Hokksund har siden etablering av Europas mest moderne fabrikk for produksjon av betongrør og kummer økt kapasiteten med 100 prosent. Se bildekarusell.

Fabrikken er et internasjonalt utstillingsvindu for produksjon av VA-produkter i betong.

Loe Rørprodukter er markedsleder innen sitt segment i Norge og har befestet den posisjonen etter at den nye fabrikken til 150 millioner kroner ble satt i full drift høsten 2011 etter nærmere ett år med innkjøring.

- Vi har tatt produksjon av betongrør og kummer fra et håndverk til en industri, sier markedssjef Kristine H. Sylling i Loe Rørprodukter.

Positivt marked for VA-produkter i betong

Fra 2010 til 2011 steg omsetningen i Loe Rørprodukter fra 150 millioner kroner til 177 millioner kroner. Med et helt kalenderår med full produksjon i ny fabrikk, er det mye som tyder på at 2012 blir et hyggelig år for Loe Rørprodukter. Markedet for VA-produkter i betong ser bra ut.

- Vår vekst kommer mye takket være overgangen til en automatisert produksjon i den nye fabrikken. Kapasiteten har økt med 100 prosent og vi blir mer leveringsdyktige ved at vi kan produsere store serier, forteller markedssjefen.

Loe Rørprodukter har utviklet seg kraftig de siste årene og har i dag ca 70 ansatte.

Storkontrakt på OSL Gardermoen

Fabrikken går nå for fullt med ett skift. Den desidert største kontrakten er levering av kummer til utbyggingen av OSL Gardermoen.

Tidligere var produksjon av betongrør og kummer vært et tungt håndtverk og markedssjefen forteller at det har vært utfordrende å rekruttere nødvendig arbeidskraft til produksjonen.

- En positiv faktor ved omleggingen til en automatisert produksjon, er at vi har fått en mer stabil arbeidskraft. Nå har vi faste folk på produksjonslinjene som vet hva de skal gjøre og holder sin egen arbeidsplass ryddig, opplyser hun.

Hun forteller at produksjonsmaskinene enkeltvis ikke er unike, men at det er sammensetningen av maskinparken som gjør den 7 300 kvadratmeter store fabrikken til et utstillingsvindu i internasjonal målestokk. Fabrikken har åtte produksjonslinjer, noen er helautomatiske, mens andre er semiautomatiske.

Loe Betongelementer utvider

De tidligere produksjonsfasilitetene til Loe Rørprodukter blir overtatt av Loe Betongelementer.

- Vi setter nå inn trykket på å videreutvikle Loe Betongelementer og utvider med en ny produksjonslinje, forteller Sylling. Det er ekspansjonstider i Hokksund.

Les mer om Loe Rørprodukter i Byggeindustrien nr 4/12.