Vil bygge mer i Hallingdal

Drammens Hus og Hytter tror byggeaktiviteten i Hallingdal vil ta seg opp de nærmeste årene, og etablerer forhandlerkontor i Hemsedal sentrum.

– Det har skjedd mye mindre i det lokale hyttemarkedet etter finanskrisen, men mye tyder på at det er i ferd med å løsne igjen nå. Også i markedet for boligbygging ligger alt til rette for betydelig vekst, sier Kjartan Albrigtsen, daglig leder i Drammens Hus og Hytter (DHH).

Firmaet har hittil betjent Hallingdal fra hovedkontoret i Drammen, men satser nå på lokal tilstedeværelse for å være forberedt på økt aktivitet.

Det er hemsedølene Frode Dokk og Øyvind Hølto som tar på seg DHH-trøya gjennom sitt eget firma Totalbygg Hallingdal. De to tømrerne har kjent hverandre siden yrkesskole og lærlingtid, og har solid erfaring fra byggenæringen.

– Vi gleder oss til å komme i gang fra nytt kontor i Hemsedal sentrum. Ikke minst blir det flott å kunne tilby hus og hytter fra et så stort og variert modellutvalg, sier Frode Dokk.

Nå håper DHH at kombinasjonen av lyse utsikter i norsk økonomi og ledige, attraktive hyttetomter til fjells kan sette ny fart i byggingen.

– Det finnes veldig mange muligheter for den som vil bygge hytte nå. Ut fra den enorme interesseen vi så før finanskrisen er det sannsynlig at det kommer et oppsving, for det er nok mange som har vært avventende de seneste årene, sier Kjartan Albrigtsen.

Boligbyggingen vil blant annet få drahjelp av aktiv, kommunal prosjektering av nye boligfelt, mener han. Samtidig har etterspørselen etter ferdighus tradisjonelt har vært stor i Hemsedal

DHH leverer hus, hytter og anneks i hele Norge, og har tradisjoner tilbake til 1967. Firmaet har seks forhandlerkontorer i tillegg til hovedkontoret i Drammen, og permanent hytteutstilling på Lierstranda.