Mesta Entreprenør avvikles

Styret i Mesta har besluttet at Mesta Entreprenør AS skal avvikles.

Det er et enstemmig styre i Mesta som har vedtatt at Mesta Entreprenør skal avvikles når de pågående prosjektene er ferdigstilt i 2014. Mesta Entreprenør sier at de vil sørge for en vellykket ferdigstillelse av de pågående prosjektene.

- Dette innebærer en nedbemanning i Mesta Entreprenør. Mesta vil jobbe for å finne løsninger for de ansatte i Mesta Entreprenør, både innenfor konsernet og hos eksterne aktører, sier konsernsjef Harald Rafdal.

Mesta Entreprenør hadde en omsetning på nær 1,28 milliarder kroner i 2011, og et resultat før skatt på - 192 millioner kroner. Driftsresultatet endte på - 186 millioner kroner. Det er ca 380 ansatte i Mesta Entreprenør.

Mesta Entreprenør har siden selskapet ble etablert i 2008 slitt med svak lønnsomhet.

- En sterkt medvirkende årsak til det er tappingen av kjernekompetansen som selskapet ble utsatt for våren 2008. Til tross for flere forsøk på å reise seg har selskapet aldri kommet seg etter den krisen selskapet havnet i våren/sommeren 2008 da en rekke ledere i løpet av kort tid forlot selskapet, skriver Mesta i en melding.

Selv om de i ettertid har jobbet hardt og målrettet for å komme tilbake der man var, må de nå konstateres at man ikke har lykkes. Utsiktene for at selskapet vil oppnå tilfredsstillende lønnsomhet i overskuelig framtid er usikre.

- Mesta Drift og Mesta Elektro er inne i en positiv utvikling og har definerte vekstambisjoner. Dette omfatter blant annet Mesta Drifts satsing innen bane. Vekstambisjonene til Mesta Drift og Mesta Elektro krever kapital og dette er ikke forenlig med store tap i Mesta Entreprenør og ytterligere kapitaltilførsel fra konsernet, melder Mesta.

Hele Mesta konsern omatte for ca 5 mrd i 2011.