EBA og FAV samler ressursene

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) og Foreningen Asfalt og Veiservice (FAV) har de siste årene hatt et tett samarbeid. Nå har medlemmene i de to organisasjonene besluttet å samle og videreføre sine ressurser under EBAs vinger.

- Det har gjennom årene vært store endringer på eiersiden i den norske asfaltindustrien. I dag er alle de store aktørene eid av tradisjonelle entreprenørbedrifter, så dette er en helt naturlig utvikling, sier administrerende direktør Arne Aaberg, i FAV.

- For å sikre at vi skal ivareta et høyt faglig fokus for virksomhetsområdene asfalt og veiservice, vil EBA nå starte arbeidet med å få på plass nødvendig kompetanse og kapasitet. Jeg ser frem til at vi samler og styrker vårt arbeid også på dette området, noe som utvilsomt skal komme våre medlemmer, kunder og andre samarbeidspartnere til gode, sier administrerende direktør Jon Sandnes, i EBA.

FAV har vært en frittstående bransjeorganisasjon som har jobbet med asfaltteknologi, veidriftsspørsmål, HMS, bransjens lønnsoverenskomst på arbeidsgiversiden og andre områder av felles interesse for medlemsbedriftene. Næringspolitisk arbeid og tilknytningen til NHO har de siste tre årene vært ivaretatt gjennom en samarbeidsavtale med EBA.

Asfaltbransjen engasjerer ca. 3.000 årsverk og omsetter for ca. 7,5 mrd. kroner i året. Drift og vedlikehold av vei, der det ca 60 000 km lange statlige og fylkeskommunale veinettet utgjør hovedtyngden, representerer en årlig omsetningsverdi på nær 4 mrd. kroner.

EBA er en bransjeforening for entreprenører med omlag 220 medlemsbedrifter med ca. 25.000 ansatte. Medlemsbedriftene omsetter for ca. 60 milliarder kroner i året, og spenner fra landets største riksdekkende entreprenørbedrifter til mindre håndverksbedrifter og spesialentreprenører.

- EBA ser også at i lys av de sterke signalene om økt satsning på drift og vedlikehold i etatenes forslag til NTP 2014 - 2023, så er dette bra timing. Vi ønsker å være offensive og konstruktive bidragsytere til den nasjonale dugnaden som det ble invitert til når etatene lanserte sitt forslag til Nasjonal Transportplan (NTP).

Formelt overtar EBA videreføringen av FAVs aktiviteter innen asfalt og DoV med virkning fra 1. juli.