Lillehammer får 360 studenthybler

I forbindelse med de olympiske leker for ungdom i Lillehammer i 2016, får vertsbyen nye 360 studenthybler.

Den Internasjonale Olympiske Komité har igjen sagt ja til Lillehammer. Men denne gangen for å arrangere de olympiske leker for ungdom i 2016.

Ifølge en pressemelding vil arrangementet trekke rundt 1000 deltagere til Lillehammer. I den forbindelse har Usbl, Studentsamskipnaden og IOC planlagt en deltagerlandsby med 360 nye boliger som skal stå ferdig på Stampesletta før startskuddet går.

Studentskipnaden skal bygge 300 som skal brukes som boliger for Høgskolen i Lillehammer i ettertid, mens Usbl skal bygge 60 som skal leies ut til Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer.

IOC legger 108 millioner kroner på bordet for å få bygd boligene, hvilket tilsvarer et tilskudd på 300 000 kroner, mens Lillehammer kommune har gitt gratis tomt.

Klausulen fra kommunens side er at dette skal brukes til studenter i Lillehammer i ettertid, mens klausulen fra IOC er at de skal kunne brukes for idrettsungdom i hele verden i skolens friperioder.

Usbl er engasjert i forprosjektet sammen med Studentsamskipnaden, og det første byggearbeidet vil igangsettes våren 2013.