Bomstasjoner i Østfold automatiseres 28.mars

- Av hensyn til trafikksikkerheten er det viktig at bilister på E18 og E6 i Østfold ikke lenger stopper ved bomstasjonene, sier Geir Kalheim, prosjektleder i Statens vegvesen.

Innkrevingen av bompenger i Østfold vil fra onsdag 28.mars bli helautomatisk, slik som bomringen i Oslo. Alle passeringer vil bli registrert ved hjelp av bombrikke eller bilens nummerskilt, og det skal ikke lenger betales med mynt eller kort.

Automatiseringen gjelder alle bomstasjoner i tilknytning til E18 og E6, bortsett fra Svinesundsforbindelsen.

Trafikksikkerhet viktig
- Vi ønsker at omleggingen skal skje på en mest mulig trafikksikker måte, og har iverksatt en rekke tiltak for å informere publikum, slik at de ikke lenger stanser ved bomstasjonene, sier Geir Kalheim.

I sum skal bruk av avisannonser, infoskilt langs veien, merking av bomstasjonene og betongelementer i vegbanen lede publikum trygt igjennom bomstasjonene fra 28.mars.

Arbeidet med omleggingen vil begynne ved midnatt og skal gjøres ferdig i løpet av natten ved seks forskjellige bomstasjoner i Østfold. Vegen vil ikke stenges mens arbeidet pågår, slik at trafikken skal gå mest mulig normalt.

AutoPASS-avtale gir rabatt
- Det mest lønnsomme for bilistene er å inngå en AutoPASS-avtale med Østfold bompengeselskap og få inntil 50 prosent rabatt ved hver passering, sier prosjektleder Geir Kalheim.

Publikum som ikke har bombrikke og avtale med Østfold bompengeselskap, vil etter passering få tilsendt en faktura i posten til fullpris. Bilistene kan eventuelt betale kontant etter hver passering på lokale Esso-stasjoner i Østfold eller via Østfold bompengeselskaps hjemmesider.

Bombrikke og AutoPASS-avtale gir også rabatt ved andre anlegg, som Fjellinjen i Oslo og Bærum, Svinesund og Kråkerøy. Publikum som allerede har bombrikke og avtale med andre bomselskap, vil kunne knytte flere avtaler til den samme brikken.

Disse bomstasjonene i Østfold automatiseres 28.mars 2012:

Raukerud (E6 ved Moss)
Kambo (Fylkesvei 311 i Moss)
Dalen (E18 i Spydeberg)
Fossum (Fylkesvei 128 i Spydeberg)
Brennemoen (E18 i Eidsberg)
Slitu (Fylkesvei 128 i Eidsberg)

NB. Svinesund-forbindelsen omfattes ikke av automatiseringen den 28.mars.