Hjemmeseier i Matteknekkern

Med 27 av 27 oppnåelige poeng sikret Nord-Odal ungdomsskole hjemmeseier i årets utgave av Matteknekkern.

Thea Vik, Ida Granli og Torjus Thesen representerte skolen.

- 21. mars arrangerte Mapei AS og Nord-Odal Ungdomsskole for åttende gang Matteknekkern, en mattekonkurranse for 10. klassinger i Kongsvinger regionen.

Norge mangler 16000 ingeniører. Dette kommer av at for få av dagens unge velger høyere utdanning knyttet til ulike realfag. Konsekvensen er at næringslivet får problemer med å rekruttere personer med ønsket kompetanse. Årsakene til at få velger disse fagene kan være flere, men beklageligvis er ikke naturfag og matematikk de fagene som står sterkest og fenger mest hos dagens ungdom. Utviklingen er faktisk slik at matematikknivået i 10. klasse er svakere enn i andre nordiske land.

- Dette ønsker vi å bidra til å gjøre noe med, sier adm. dir i Mapei AS Trond Hagerud

Årets dommere var lektor Liv Moss ved Skarnes videregående skole og sivilingeniør Thomas Beck hos Mapei. De uttaler at det var høyt nivå på årets elever og de håper at konkurransen øker interessen og gir realfag høyere prestisje på ungdomsskolen.

– Det har som alltid vært en kjempespennende og ikke minst morsom dag for oss som arrangører, konkluderer Hagerud.

- Vi premierer det vinnende laget på en måte som er attraktiv for elevene. Hver elev på vinnerlaget fikk hver sin iPad 64GB. Elevene på andre plass ble premiert med hver sin iPod og tredje plass ble premiert med hvert sitt gavekort på 500 kroner. Alle deltakere og skoler mottok diplom.

– Gode matteknekkere, blir gode i logisk tenkning, de blir gode til å se sammenhenger og til å finne gode løsninger – slik arbeidskraft trenger industrien i årene som kommer, avslutter leder for Mapeiskolen, Grethe Sagen.

På andreplass kom Åsnes, og tredjeplassen gikk til Eidskog. Tidligere vinnere er Sør-Odal (2), Tråstad, Grue (2), Roverud og Nord-Odal.