BNL: - Spennende tanker fra Ap

Byggenæringen forventer helhetlige grep når Ap legger fram sine forslag til boligpolitikk i ettermiddag. Foreløpige signaler gir håp om at byggenæringen blir hørt.

- Det er positivt dersom Ap nå vil flytte hovedfokus til å dreie seg om å sikre nok boliger. Lenge har boligpolitikken i dette landet vært diskutert litt stykkevis og delt. Den store utfordringen er hvordan vi sikrer nok boliger i tida som kommer, sier Audun Lågøyr og Per Jæger.

BNL og Boligprodusentene var tidlig i januar i møte med utvalget og la fram sine syn på hva som måtte til for å sikre en boligbygging som møter den befolkningsveksten vi ser i årene som kommer. Lågøyr og Jæger ser de tiltak som kommer fra utvalget som et viktig steg på veien i å få gjennomslag hos landets største parti.

- Jeg ser fram til å lese hav Ap sitt boligutvalg legger fram, men vi har inntrykk av at de har lyttet til de vi opplever som næringens hovedsynspunkter, sier Jæger.

Ifølge Aftenposten vil Arbeiderpartiet foreslå å samle forvaltningen av plan – og bygningsloven i et departement. Dette har BNL i mange år arbeidet for.

- Dette er et positivt signal. Det gir en bedre forutsetning for sammenheng i forvaltningen av lovverket. Dessuten er bedre og raskere planprosesser en nøkkel for å sikre nok byggeklare tomter, sier Lågøyr.

Ap sitt boligutvalg skal overlevere sin innstilling til Ap sin programkomite. Først når landsmøtet i Ap våren 2013 har sagt sitt, vet vi om dette blir offisiell politikk. Samtidig jobbes det også i andre partier med viktig områder knyttet til bolig, infrastruktur og bygningspolitikk.

- Det viktigste er nå at flere partier diskuterer og fremmer forslag til hvordan byggenæringen kan brukes på en best mulig måte for å nå viktige samfunnsmålsetninger. BNL og bransjene vil jobbe sammen for å sikre at det blir en mest mulig helhet i politikken de neste fire årene, avslutter Jæger og Lågøyr.