Fetsund stasjon i ny drakt

Fetsund stasjon skal oppgraderes. Det innebærer blant annet ny kollektivgate, fortau mot Gamle Fetvei og handicapparkering vest for godshuset.

Det vil i tillegg opparbeides park ved stasjonsbygningen. Meningen er en tilbakeføring til en romantiskpreget stasjonspark. Det er BIS Maskin AS som har fått oppdraget.

- Vi er svært godt fornøyd med at vi fikk inn så mange som 10 tilbud på dette relativt begrensede arbeidet, og at det var flere mindre entreprenører som deltok i konkurransen, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Steinset, Vegavdeling Akershus til vegvesen.no.

Anleggsarbeidet er planlagt startet opp rett etter påske. Entreprenøren har 29. juni som frist for ferdigstillelse. Tiltakene finansieres av Akershus fylkeskommune ved hjelp av bompenger.

Kollektivgate, fortau og handicapparkering
Det er kjøreveg ved stasjonsbygningene også i dag, men bygging av en kollektivgate vil føre til en omlegging av vegen og at en mindre del av grøntområdet ved jernbanestasjonen blir fjernet. Overflatene vil fortsatt være asfalt, både i kjørebane og på fortau. Dagens parkering omkring stasjonsbygningene fjernes, men det vil opparbeides fem nye parkeringsplasser for handicappede ved godshuset.

Stasjonspark/beplantning
Det har tidligere vært en stasjonspark ved Fetsund stasjon. Ny park har tatt utgangspunkt i eldre fotos og en plantegning fra 1860-årene. Det finnes ikke nok dokumentasjon til at det er mulig å lage en kopi av tidligere utforming, men den nye parken er plassert på samme sted som den opprinnelige parken.

Fetsund stasjon er fredet etter lov om kulturminner. Fredningen omfatter bygninger og omkringliggede områder.

Fylkeskommunen har gitt dispensasjon fra fredningen for bygging av kollektivgate, stasjonspark og beplantning ved Fetsund stasjon.