Mange uten veiforbindelse etter nye skred

I Forradalen i Trøndelag er beboerne uten veiforbindelse etter flere skred, oversvømmelser og utglidninger. Skolen og barnehagen i Stjørdal kommune var fredag stengt.

Fylkesvei 28 er stengt ved Flåa på grunn av ras. Statens vegvesen har fredag hatt geolog på stedet som har konkludert med at utbedringsarbeid ikke bør starte før tidligst mandag på grunn av ustabile grunnforhold.

Kommunevei 19 er også stengt ved Tomtbakkan, og også her er det ustabile grunnforhold. Det vil bli gjort nye vurderinger av veien mandag.

Fossan bru i Skjelstadmark er blitt helt ødelagt av vannmassene. Statens vegvesen har vært på stedet og sier det vil bli satt opp en ny midlertidig bru i løpet av søndag ettermiddag.

Stjørdal kommune oppfordrer folk til å holde seg unna rasstedene og respektere sperringene. Det er fortsatt fare for at det kan gå nye ras, sier kommunen i en pressemelding fredag.

Det er foreløpig uvisst om skolen og barnehagen kan åpne igjen mandag. Midt-Norge har hatt store mengder nedbør og mildt vær de siste dagene, og vannføringen i enkelte vassdrag har vært opp mot nivået for 50-årsflom.