Rydd opp i hagen med norsk design

Sliter du med å få orden i avfallskaoset? Synes du søppeldunkene fra kommunen ikke helt kler boligen din? Nå er det kommet et helt nytt norsk designprodukt som ivaretar gjennvinning både ute og inne.

Søppelsorteringssystemet Selma er designet for å skjule avfallsbeholderne i plast, og har en fleksibel mulighet for kildesortering. Flere moduler kan settes sammen avhengig av hvor mange beholdere man har.

Det er gründerne Anne Marthe Dahl Zettervall og Kari-Anne Haug i Alert AS som står bak Selma System, og bedriften ble nylig kåret til månedens gründer på www.kvinnovasjon.no. De har også vunnet en pris på 50 000 kr i Innovasjon Norge.

Ideen født under kjøkkenbenken
- Mang en gründerbedrift er født ved kjøkkenbenken. Selma System er født under kjøkkenbenken, i kaoset av plast, papir, glass og metall som skal sorteres og gjenvinnes, sier gründer Anne Marthe Dahl Zettervall.

Hun var i mammapermisjon med sitt tredje barn da hun fikk ideen. Det måtte da være en ryddigere, mer systematisk, og ikke minst, mer estetisk måte å løse gjenvinning i private hjem?

Hun synes heller ikke de svarte avfallsdunkene fra kommunen var en «fryd for øyet» på uteplassen.

- Vi har lagt inn elementer som gjør det fleksibelt, med oppheng, kroker og hyller til å ha inne i Selma. Dermed kan du putte alt fra farlig avfall til flasker, kartonger og metall i Selma, og slik unngå kaoset fra kjøkkenet, i kjelleren eller garasjen, forklarer gründer Kari-Anne Haug.

Selma leveres i en kombinasjon av tre, stål og aluminium, i et nøytralt formspråk. Den kan dermed passe stilmessig både til hvite, romantiske villaer og til moderne funkisbygg.

Avfallsdunker er standardiserte over hele Europa og i USA. Gründerne har designpatent på den første modellen av Selma miljøstasjon.

Les mer om produktet og firmaet her.