Alex Rosén: - Bruk mer strøm!

I Norges sprøeste strømsparingskampanje viser Alex Rosén nå nordmenn hvordan man med enkle grep kan sløse enda mer strøm i hverdagen.

– Nordmenn har masse fantastisk elektrisk utstyr som ville stått ubrukt dersom man skulle spart strøm. Det er sløsing det, sier Alex Rosén, også kjent som ”Strømsløser’n”.

Alex Rosén spiller karakteren ”Strømsløser’n” i en ny nettkampanje som spres i sosiale medier. Her tester karakteren ut hvor mye strøm det går an å bruke.

Norge i verdenstoppen i strømsløsning

Myndighetene og miljøvernerne har lenge oppfordret nordmenn til strømsparing. En gjennomsnittlig familie ville for eksempel kunne spart 12 240 kroner i året på oppvarming dersom de skrur av panelovnene om natten.

Men det gjør de ikke. Nordmenn har i mange år gitt blaffen i strømssparing og ligger i verdenstoppen i å bruke strøm. Nordmenn bruker ca 50 prosent mer strøm enn svenskene og rundt 3 ganger mer strøm enn danskene.

Og spare strøm gjør ikke Strømsløser’n heller. Han lar alltid varmtvannet renne, lyset stå på og bruker i filmene en elektrisk sag for å skjære brød. Alt for å bruke mest mulig strøm.

En ny vri på strømsparingskampanjer

Det er selskapet Miljøvakt som står bak den originale nettkampanjen. Selskaper lanserer et nytt produkt kalt eWave som er et energidisplay som til en hver tid viser oppdatert strømforbruk, i kroner og øre.

Undersøkelser foretatt i samarbeid med Sintef viser at eWave displayet, gjennom å bevisstgjøre forbrukerne på eget strømforbruk, kan bidra til at en gjennomsnitts husholdning reduserer strømforbruket sitt med opp til 20 prosent, og kan således spare opp til 4500 kroner i året.

Ettersom de fleste norske strømsparingskampanjer ofte har blitt sett på som moraliserende og kjedelige har Miljøvakt gjort en helt ny vri der de har snudd fokuset over på strømsløsning. Her brukes humor og ironi til å bevisstgjøre nordmenn på hvor mye strøm de sløser gjennom karakteren «Strømsløser'n», som Alex Rosén spiller i filmene.

- Vi tror humor fungerer bedre enn pekefingeren når man skal rette fokuset mot nordmenns ekstreme strømforbruk, og hvem passer da bedre til å spille en slik karakter enn Alex Rosén? sier Stein O. Rivelsrød som er administrerende direktør i Miljøvakt.