Byggedagene et utstillingsvindu

På Byggedagene er man denne gang opptatt av å se på alle mulighetene som ligger der. Fremtiden er her allerede, og skal man makte å utvikle samfunnet er det viktig at det planlegges godt – og at man har de nødvendige redskaper. Det kanskje viktigste redskapet for å sikre den utbygging som kommer er byggenæringen.

Både styreleder Jan Halstensen i BNL (også sjef i Weber Norge AS) og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen i Oslo kommune kom inn på de store utbyggingsoppgavene som nå kommer for fullt. En videopresentasjon om Byggenæringen år 2020 presenterte mange tankevekkende kommentarer fra dem som ble intervjuet.

Skal man lykkes er det helt avgjørende at man har en helhetlig plan og løsning. Alle berørte parter må snakke sammen – og de må samhandle. Dessverre er det fortsatt alt for mye byråkrati og alt for mange lover og regler som forpurrer helt nødvendige byggeprosjekter.

Byggedagene er en arena hvor vi samler folk fra ulike ståsteder – og de innlegg og den debatten som foregår på konferansen kan bidra til at samarbeidsklimaet blir bedre.

Vi er glade for at så vidt mange kommer til Byggedagen. På første dag av Byggedagen er mer enn 750 mennesker samlet. Bare til ByggeGalla-middagen vil nærmere 500 mennesker benke seg til bords.

Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger på Byggedags-arrangementet. Vi tror at dette er ett av de viktigste omdømmeprosjekter byggenæringen har – og dette er en arena hvor man kan vise frem stoltheten. Byggedagene er et viktig utstillingsvindu for næringen.

Ellers var det en svært offensiv kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete som møtte på Byggedagene. Hun syntes å trives utmerket i denne forsamlingen – og hun poengterte viktigheten av denne møteplassen. Det var meningen at hun skulle presentere den nye stortingsmeldingen om bygningspolitikk, men den er ikke ferdig. Men hun hadde en stor nyhet, nemlig at bestemmelsene om uavhengig kontroll blir utsatt.

Hun var også opptatt av den store saken Byggeindustrien nå skriver mye om nå om dagen, nemlig mangelen på ingeniører. - Vi må sammen gjøre noe med dette problemet og ellers alt som har med kompetansenseløft å gjøre, sa hun.

Hele konferansen sendes ”live” på bygg.no. I tillegg blir det fortløpende lagt ut reportasjer og nyheter på bygg.no gjennom hele dagen. I tillegg blir det også dekning i kommende utgave av Byggeindustrien.

 

PS

 

Befolkningsutviklingen er rekordstor i Norge, og befolkningsveksten vil bli spesielt stor rundt de store byene. Oslo kommune skal ha honnør for den jobben som gjøres for å klaregjøre for nye titusener av innbyggere. Mange byer har mye å lære av hovedstaden.