REC legger ned i Glomfjord

Rundt 200 ansatte mister jobben etter at solenergiprodusenten REC har besluttet å legge ned en fabrikk i Glomfjord i Nordland så snart som mulig.

Ved denne fabrikken produserer Renewable Energy Corporation (REC) silisiumswafere for bruk i solceller.

- Vår organisasjon i Glomfjord har vist forbedringer i driften og kostnadsreduksjoner som er imponerende, men dette har dessverre ikke vært tilstrekkelig for å sikre lønnsom drift i et svært vanskelig marked. Vi forstår hva disse nedleggelsene betyr for berørte ansatte og lokalsamfunnet, og dette har ikke vært en enkel beslutning, sier RECs konsernsjef Ole Enger.

Tre av fire ansatterepresentanter i REC-styret, alle fra fagforbundet Industri Energi, stemte imot beslutningen om nedleggelse.

Fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF), mener beslutningen om å stenge fabrikken er trist og forhastet. Han har de siste årene jevnlig møtt RECs ansatte og ledelse.

REC er blant verdens største produsenter av silisium og wafere som brukes i solenergiprodukter. Selskapet ble etablert i Norge i 1996 og har siden vokst til å bli et internasjonalt solenergiselskap med 3.700 ansatte verden rundt.