Ønsker langt flere Fastelektrikere i 2012

Bransjeforeningen NELFO har ambisjoner om å øke antall Fastelektriker-bedrifter i Norge fra 259 til 400 i løpet av 2012.

Fastelektriker er et samarbeidsprosjekt mellom el-installatørene som er organisert i NELFO, og produsenter, importører og grossister som er organisert i EFO. Målet er å øke fokuset på el-sikkerhet i hjemmet.

Prosjektet ble startet i 2011, og siden den gang har 259 bedrifter meldt seg inn i ordningen.

– I løpet av året håper vi at vi har 400 bedrifter som er med i Fastelektrikerordningen. Dette er ikke gjort over natten, så vi jobber jevnt og trutt for å få det til i løpet av året, sier administrerende direktør i NELFO Jostein Skree.

Bilen viktigere enn boligen?
En av fire boligbranner i Norge starter i det elektriske, ifølge tall fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap. En Fastelektriker bidrar til å gjøre boligen mer el-sikker ved å foreta en el-sjekk av det elektriske anlegget. Her undersøker elektrikeren hva som kan, bør og må gjøres noe med. Deretter kommer Fastelektrikeren på jevnlig kontroll etter avtale med boligeier.

– De fleste nordmenn legger mer penger i å kontrollere bilen enn å sørge for at det elektriske i boligen er i orden. Dette synes vi i NELFO er forunderlig ettersom boligen er det dyreste de fleste investerer i, sier Skree, og legger til:

– Fastelektrikerordningen er med på å øke folks bevissthet om at de selv er ansvarlige for el-sikkerheten i boligen sin. Vi håper at det skal bli like naturlig å foreta en sjekk av el-anlegget som å gå til tannlegen, fastlegen og ha bilen på EU-kontroll.

Kvalitetstempel
Alle som er registrerte i Fastelektrikerordningen får tilbud om stadig kompetanseheving og kurs i regi av NELFO, og bedriftene spesialiserer seg på bolig.

– En Fastelektriker er opptatt av at boligeiere skal ha et godt tilbud, og de har spesialisert seg på området. Det er sikkert mange installatører som er flinke, men de satser ikke på bolig. Ved å bruke en elektriker som er med i Fastelektrikerordningen er du sikker på at han er god på både eksisterende og gamle el-anlegg, sier Skree.

En Fastelektriker vil også kunne gi råd om hvordan man kan spare penger på strøm ved å installere styringssystemer, og komme med tips om hvordan riktig belysning kan gjøre det triveligere hjemme.