Heiser opp 3400 takelementer i Strindheimtunnelen

Nå som Skanska har sprengt ut 80 prosent av fjelltunnelen, altså over 4000 meter, er det full aktivitet med montering av betongelementer i taket og på veggene på Strindheimtunnelen.

Fjelltunnelen blir 2,1 km lang, men så er det jo to tunnelløp. Det er altså snakk om mange veggelementer og takelementer i betong som skal monteres på riktig plass, melder vegvesen.no.

Nærmere bestemt 3440 takelementer og 1700 veggelementer. I tillegg er det to rampetunneler som kobler Strindheimtunnelen med Bromstadvegen og her blir det montert ca. 400 veggelementer. I taket blir det isolerende PE-skum-plater med sprøytebetong over.

Hvert takelement veier ca. 8 tonn og veggelementene ca. 6 tonn. Det er Ølen Betong i Sveio på Vestlandet som produserer betongelementene. De må levere elementene i riktig rekkefølge og hvert betongelement er nummerert. Noen av veggelementene har hull til inspeksjonsluker mens andre av veggelementene har hull til det som skal bli rom med telefon til Vegtrafikksentralen, brannslukningsapparat og førstehjelpsutstyr. Det er nøye planlagt hvor disse skal være i tunnelen, derfor er det viktig å få disse veggelementene på rett plass.

Takelementene henger sammen som i et puslespill. Så også her er rekkefølgen viktig.