En strek i bindingen

For distriktssjef Trond Larsen i Glava var Birkebeinerrennet over før det hadde begynt.

- Jeg var godt forberedt til start, og var ute i god tid for å unngå de verste køene. Men i det jeg skulle ta på meg skia, merket jeg at fjæra i bindingen var borte. Jeg fikk ikke klemt skoen fast til skien, og da sto jeg der da med ett spørsmål i hodet: Hva gjør jeg nå?

Trond Larsen sprang ut av startområdet på jakt etter et verksted som kunne hjelpe hum ut av bindingstrøbbelet. Men ingen av verkstedene hadde de riktige delene.

- Da startet en smådesperat jakt etter nye ski. Jeg fant flere par, men ingen av bindingene passet til mine sko, sier Larsen.

Da han innså at slaget var tapt gikk han tilbake til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien sitt telt der rensearbeidet med skiene startet. Da startet også et aldri så lite nytt skidrama i startområdet.

- Da jeg var ferdig å rense skiene satte jeg paret fra meg, men ved en tilfeldighet så jeg i sidesynet at en stresset løper grep tak i dem og sprang til start med mine ødelagte og glattpolerte ski, sier Larsen.

Han sprang etter den andre uheldige løperen, og i det kaotiske startområdet fikk han heldigvis øye på ”skibytteren”.

- Jeg fikk sagt fra, og løp opp igjen til teltet for å hente de riktige skiene hans. Så det var i alle fall en av oss som fikk gå skirenn i dag, smiler Larsen, som likevel fikk noen positive opplevelser ut av en ellers begredelig Birken-dag.

- Kona mi Karla, som hadde et mål om å ta merket, nådde målsetningen sin på tiden 4,29. Som du skjønner har kontrastene i familien vært stor i dag. Men vi skal i alle fall feire hennes prestasjon med et glass rødvin i kveld, sier Larsen.

I stedet for å gå skirenn bidro han med å rydde litt i startområdet.

- Jeg fant ut at jeg like gjerne kunne være med Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien-gjengen på å rydde litt. Vi rigget ned alt du kan tenke deg av utstyr. Er det noe jeg har lært ut av dette, så er det hvor mye arbeid som ligger bak alt det vi løpere kan benytte oss av av fasiliteter. Det er imponerende, sier han.

Han har også fått tid til å legge en slagplan for neste år.

- Da skal jeg ta revansj. Og da skal jeg ta merke.