Ungdom konkurrerer med tall

21. mars arrangerer Mapei AS og Nord-Odal Ungdomsskole for åttende gang Matteknekkern, en mattekonkurranse for 10. klassinger i Kongsvinger regionen.

Vinnerlaget premieres med hver sin iPad 64GB.

Norge mangler 16000 ingeniører. Dette kommer av at for få av dagens unge velger høyere utdanning knyttet til ulike realfag. Konsekvensen er at næringslivet får problemer med å rekruttere personer med ønsket kompetanse. Årsakene til at få velger disse fagene kan være flere, men beklageligvis er ikke naturfag og matematikk de fagene som står sterkest og fenger mest hos dagens ungdom. Utviklingen er faktisk slik at matematikknivået i 10. klasse er svakere enn i andre nordiske land.

- Dette ønsker vi å bidra til å gjøre noe med, sier adm. dir i Mapei AS Trond Hagerud

Dette bekymrer mange i næringslivet. Gode kunnskaper innen matematikk er viktig for mange studier etter ungdomskolen og videregående, og for å kunne kvalifisere seg til mange stillinger i næringslivet.

Mapei AS og Nord-Odal ungdomsskole setter derfor sammen fokus på matematikk i skolen og gjøre tiltak for å snu utviklingen gjennom å arrangere matematikk-konkurranse.

- Vi ønsker at det skal være tøft å være flink i matte, uttaler leder for Mapeiskolen Grethe Sagen.

For åttende år på rad inviterer de derfor til konkurranse mellom alle ti ungdomsskolene i Kongsvinger-regionen: Nord-Odal, Sør-Odal, Holt, Tråstad, Roverud, Austmarka, Eidskog, Grue, Åsnes og Våler.

Deltagende skoler skal stille med et lag bestående av tre elever fra 10. klasse.

Samtlige skoler har de syv foregående årene vært påmeldt, en skole har en gang måttet meldt avbud, ellers har det vært «fulltallig» hvert år. Alle har også i år meldt seg på, og lagene samles til ”vennskapelig matematisk kappestrid” i Mapei AS’ lokaler på Sand.

Tidligere vinnere er Sør-Odal (2), Tråstad, Grue (2), Roverud og Nord-Odal.