BackeGruppen valgte Motek

Motek er valgt som samarbeidspartner på maskiner og festemateriell for hele BackeGruppen. Valget ble tatt på bakgrunn av flere kriterier hvor hovedkriteriene var HMS og totaløkonomi.

- Når vi valgte Motek som leverandør gjorde vi det fordi vi mener det er totaløkonomisk lønnsomt, sier innkjøpsdirektør i BackeGruppen, Mårten Skällenäs.

Før valget av leverandør ble tatt ble maskinene grundig testet i forhold til blant annet vibrasjoner, støy og vekt. Det ble gjennomført 84 brukertester i samarbeid med Hjelp 24, bedriftshelsetjenesten som har spisskompetanse innen HMS.

- Resultatet av disse testene var med på å velge Motek som leverandør, forteller Skällenäs. Han legger til at håndverkernes mening spiller en sentral rolle i avgjørelsen og at de gjerne vil ha maskiner fra Motek, som Hilti, Festool og Bostitch.

- Det er viktig for oss å få riktig produkt til rett tid. Det går på leveringsdyktighet, men det innebærer også at fagsterke selgere i Motek velger de mest effektive løsningene for oss, legger Skällenäs til.

Kundeforholdet mellom Motek og BackeGruppen har vart i mange tiår. Forholdet mellom de to har spor helt tilbake til da grunnleggeren av Backe, Gunnar M. Backe, jobbet hos Gustaf Aspelin i 1931. Aspelin grunnla deler av det som i dag heter Motek, hvor Aspelin Ramm eier bedriften.

- Vi ser frem til å levere våre kvalitetsprodukter til BackeGruppens kvalitetsbygg i årene fremover, sier salgsdirektør i Motek, Christian E. Beutelspacher.