Gasslekkasje på Statfjord C under kontroll

En gasslekkasje på Statfjord-C-plattformen i Nordsjøen er under kontroll, og alle om bord er i god behold.

Alarmen gikk klokken 10.39 torsdag formiddag. Pressevakt Elin Isaksen i Statoil opplyser at det er i alt 236 personer på plattformen og at alle er i god behold. Selskapet har situasjonen under kontroll.

– Det var gassen hydrogensulfid (H2S) som slo ut på våre detektorer. Disse slår ut på svært lave verdier, og disse verdiene er i tillegg nå fallende. Det er ikke indikasjoner på hydrokarbonlekkasje, sier Isaksen til NTB. Hydrogensulfid er en fargeløs, giftig og brannfarlig gass.

Lekkasjen oppsto i en flens i en utstyrssjakt på plattformen. Mannskap med friskluftutstyr ble sendt ned for å sjekke lekkasjen. Øvrig mannskap ble mønstret til livbåtene, men har nå fått forlate disse.

Også båter og helikoptre som ble tilkalt for å bistå, er demobilisert. Alle om bord på Statfjord C har fått mulighet til å ringe hjem.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge ble varslet om gasslekkasjen.

– Vi fikk beskjed om at beredskapsstasjonene ble bemannet og at man forberedte en mulig evakuering, men vi var ikke direkte involvert. Statoil har selv mannskap, helikoptre og båter til å ta seg av situasjonen, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde.

Ifølge VG Nett ble all helikoptertrafikk til de tre Statfjord-plattformene fra Flesland lufthavn i Bergen midlertidig stoppet.

Statfjord-feltet er Norges og Nordsjøens største oljefelt. Statfjord C-plattformen ligger på Tampen-området i Nordsjøen vest av Florø.