Nye sporty kjøregressklippere

Det kommer stadig nyheter innenfor hagemaskiner. Nå lanserer McCulloch to nye frontmonterte kjøregressklippere.

– Inspirert av bilindustrien har de fått et spennende og sportslig utseende. Hagemaskiner har aldri før sett så flotte ut, sier Oddmund Ihle i McCulloch Norge.

Da McCulloch lanserte sine første to frontmonterte kjøregressklippere var målet å fornye mye mer enn bare hager. Det helt nye produktdesignet med kraftige linjer og kontraster av svart og gult passer på at også oppkjørselen ser bra ut, heter det i en pressemelding fra McCulloch.

Selv i mindre hager har frontmonterte kjøregressklippere blitt populære de siste årene. De kan kutte ned arbeidstiden med flere timer dersom man sammenligner med vanlige gressklippere, ifølge McCulloch.

Selskapet kommer med to modeller, den praktiske M105-97F og den sterke M125-97FH. Med ekstremt god manøvrerbarhet på trange og små områder får de gjort jobben raskt uten særlig behov for etterarbeid. På tross av dette er det kanskje andre ting som gjør dem enda mer minneverdige.

– Kontrasten mellom det mørke svarte og det brennende gule gjør dem til naturlige blikkfang i alle hager og oppkjørsler. Tøffe elementer som en aerodynamisk bakende og ventilasjonsgriller på siden viser at ingenting er overlatt til tilfeldighetene, sier Oddmund, hos McCulloch Norge.

Begge modellene har blitt designet med tanke på brukervennlighet og intuitiv håndtering. For eksempel gir det frontmonterte klippeaggregatet god oversikt over arbeidsområdet og bakhjulstyring øker manøvrerbarheten. I praksis betyr dette at man kommer enda nærmere trær, busker og andre objekter, og minimerer antall områder som ikke blir klippet.

– Med så effektive verktøy vil alle og enhver føle seg som en proff – med stil. Elementer som nøkkelstart, lett tilgjengelige kontroller og et høyt sete, gjør gressklipperen både komfortabel og morsom i bruk, sier Ihle.

I tillegg til det spreke designet bidrar det lave tyngdepunktet til hot-rod-følelsen. Både stålrammen, motor, girings- og styresystemet er gruppert sammen i en lav og sentral posisjon, noe som gir føreren merkbart bedre effekt og stabilitet. Den ekstra kraftige M125-97FH er i tillegg utstyrt med myk, automatisk giring. Den bakre rammen i støpejern er også med å bidra til den generelle kjøreopplevelsen ved å øke stabiliteten og holdbarhet.

De frontmonterte kjøregressklipperne M105-97F og M125-97FH er nå tilgjengelige hos forhandlerne.