Atlas Copco med ny hydraulisk hammer

Atlas Copco har lansert en ny hydraulisk hammer, HB 4100 har lavere vekt, bedre ytelse og høyere effektivitet sammenlignet med sine forgjengere.

Dermed kan den oppnå samme resultat som en større hammer. Med en lettere hammer kan man også benytte en mindre gravemaskin, og det senker investerings- og driftskostnadene.

- Sammenlignet med tidligere modeller, har både ytelse og effektivitet blitt forbedret. Her har vi lyktes med tosifrede prosentvise forbedringer, forklarer Håkan Nyhaugen ved Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Styresystemet er forbedret slik at hammeren blir mer stabil og motstandsdyktig. Hydrauliske hammere brukes ved tungt arbeid og utsettes for ekstreme forhold. Derfor har man kommet opp med en spesiell beskyttelse, spesialtilpasset til den nederste delen av hammeren som opplever mye slitasje.

Med en vekt på 4 100 kg passer HB 4100 for gravemaskiner fra 40 – 70 tonn.

Alle utprøvde funksjoner fra den tunge serien av hydrauliske hammere hos Atlas Copco finnes også på den nye HB 4100. Disse inkluderer VibroSilenced-system som beskytter omgivelsene fra lyd og vibrasjoner, PowerAdapt som slår av hammeren om oljetrykket i hammeren blir for høyt, og DustProtector; et unikt forseglingssystem som bidrar til å minske stein, støv og rusk i den nederste knusedelen.