Det haster med å melde seg på Byggedagene

Byggedagene 2012 nærmer seg med stormskritt. Nå er det aller siste mulighet til melde seg på arrangementet.

Meld deg på og les mer om programmet her

Byggedagene, med ByggeGallaen, går av stabelen onsdag 21. mars på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo.

Byggedagene er blitt en av byggenæringens desidert viktigste møteplasser. Siden 2000 har Byggeindustrien hatt hovedansvaret for dette store arrangementet.

Temaet denne gang er «Byggenæringen – et verktøy for fremtidens løsninger». Norge er i dag et annerledesland på mange områder. Vår økonomi går fortsatt på skinner – og vi har den laveste ledigheten i hele Europa. Men det mangler likevel ikke på utfordringer. Ikke minst har vi i løpet av de siste månedene igjen fått merke hvor sårbare vi er i forhold til vær og klima. Vi må faktisk tilbake til katastrofeåret 1992 for å finne så store ødeleggelser etter flom, ras og stormens herjinger.

De som må rydde opp etter ødeleggelsene, er byggenæringens mange utøvere. Men en ting er å rydde opp. Langt viktigere er det å forebygge. Skal vi verne folk og land trengs helt andre investeringer til å ruste opp landets infrastruktur. Myndighetenes viktigste verktøy til den jobben er byggenæringen.

Vi står ellers foran en ny æra i energipolitikken. Det skal satses mye på nye overføringslinjer, opprusting av kraftverk og bygging av ny kraftforsyning innen ulike kategorier. Nye store olje- og gassfunn betyr ny satsing på utbygging. Vi må også sikre all kommunikasjon. Det viktigste verktøyet også innenfor disse områdene er byggenæringen.

Vi har i mange byer en veldig underdekning når det gjelder boliger. Skal det igjen bli mulig å skaffe rimelige boliger MÅ det bygges mer. Det blir flere mennesker i landet, og det betyr at vi må bygge mer av alt. I tillegg må det satses langt mer på energieffektivisering av de husene som står der. Og det viktigste verktøyet for å få det til er byggenæringen.

Dag 1 på Byggedagene avsluttes med den tradisjonelle ByggeGallaen. Den vet vi mange ser frem til.

Her skal byggenæringens viktigste priser, Årets Bygg og Årets Anlegg 2012, deles ut. Juryen er nå inne i sluttfasen med å plukke ut vinnerne i de to kategoriene.. Tre prosjekter er nominert i hver klasse (les mer om prosjektene her), men hvilke som stikker av med seieren offentliggjøres på ByggeGallaen.

Denne gangen har vi valgt å overlate dag 2 på Byggedagene til buildingSMART som kjører en egen konferanse, med egen påmelding.

Mange har bidratt til at dette skal bli et godt arrangement. Vi takker våre samarbeidspartnere EBA og BNL, programkomiteen, komitéen for bygg- og anleggsprisene, alle sponsorene og ikke minst alle deltakerne.

Velkommen til alle 21. og 22. mars.

Meld deg på og les mer om programmet her